Warsztaty kulinarne to doskonały rodzaj zajęć, które dają dzieciom ogromną satysfakcję, uczą czerpania radości ze wspólnego przygotowania posiłku, jak również wdrażają je do dbania o właściwe nawyki żywieniowe. Dzieci poprzez kulinarną zabawę zdobywają nowe doświadczenia, kształtują pomysłowość, uczą się samodzielności oraz zgodnej pracy w zespole.
15 marca przedszkolaki z naszej zeróweczki miały okazję do takich działań zespołowych, podczas których, robiły pyszne, słodkie gofry. Zanim przystąpiły do pracy dzieci umyły ręce i założyły fartuszki. Wymieniały składniki, które są potrzebne do pieczenia gofrów oraz określały skąd one pochodzą. Następnie dzieci zabrały się do pracy i z pomocą pani Ani i Dagmary, które wspierały nas w tym ważnym zadaniu przygotowały ciasto o odpowiedniej konsystencji. Kiedy gofry były już upieczone, przedszkolaki przystąpiły do smarowania i dekoracji tych pyszności. Degustacja gofrów z polewą czekoladową, owocami, pysznym kremowym serkiem, sprawiła dzieciom największą radość, a na ich buźkach zawitał słodziutki uśmiech. Zapach chrupiących gofrów rozchodził się po całej szkole.

Licznik odwiedzin